Etätyö puri perheeseen


1.2.2022 alkaen Vahanen-yhtiöiden tulevat blogitekstit ja kuulumiset löytyvät AFRYn verkkosivuilta.

Etätyö kotoa voi olla vähän haastavaa, mutta samalla se on hieno mahdollisuus työn ja perhe-elämän yhdistämiseen

Oletko etänä tänään? Mitä suurimmalla todennäköisyydellä olet, jos olet toimihenkilö. Työterveyslaitoksen ohjetta suosia koronan aikana etätöiden teettämistä on noudatettu hyvin, myös Vahasella. Olemme siinä mielessä hyvässä asemassa, että työmme ei pääsääntöisesti ole sidottu aikaan eikä paikkaan. Pystymme etäilemään kokouksetkin aika helposti digitaalisten alustojen avulla.

RTC Vahanen Turku Oy:n toimistolla on tällä hetkellä hiljaista; paikalla on vain kourallinen asiantuntijoita. Suurin osa tekee etätyötä ja yrittää samalla pyörittää kodin arkea. Varsinkin pienten koululaisten kanssa etäily saattaa olla haastavaa, kun joutuu vähän väliä ohjaamaan oppimisessa samalla kun suunnittelee seuraavaa hankesuunnittelukokousta, joka pidetään etänä. Ajatus katkeilee, lounaaksi lämmitetty hernekeitto palaa pohjaan, työpuhelin soi eikä sitä löydy pyykkivuoren alta. Kuulostaako tutulta?

Elämme haastavia aikoja, mutta itse näen tässä myös hienon mahdollisuuden työ- ja perhe-elämän yhdistämiseen. Olemme perustaneet ”Perheyhtymä Oy:n” ja päättänet selvitä niin työstä, oppivelvollisuudesta kuin kauppareissuistakin yhdessä ja yhtä köyttä vetämällä.

Aikana ennen koronaa monen perheen työpäivän jälkeinen aika haihtui monenlaisiin kiireisiin. Jokaisella perheenjäsenellä oli kellotettu harrastus, parhaimmillaan päällekkäisiäkin, ja monena iltana viikossa. Nopeita aterioita, aterioiden väliin jättämistä, kaverisynttäreitä, läksyjen tekemistä. Viikonloppunakin vanhemmat raahasivat lapsia futis- tai jäkispeleihin ja muihin harrastuksiin.

Vastaa rehellisesti, montako laadukasta, rauhallista hetkeä ehdit normaalisti viettää perheesi parissa? Milloin viimeksi pelasit lasten kanssa lautapelejä tai korttia tai piirtelit tai luit heille? Tai keskustelit päivän tapahtumista sohvalla lököillen? Nyt meillä kotiin loukutetuilla ihmisillä on tähän kaikkeen pakon sanelema mahdollisuus. Nyt ei ole kiire mennä minnekään. Voimme aidosti ja oikeasti keskittyä töiden lisäksi myös perheenjäseniimme ja heidän kuulumisiinsa.

Vahanen on ollut etätyöpositiivinen työpaikka jo vuosia, kauan ennen koronaa. Etätyön tavoitteena on ollut lisätä joustavuutta ja tehokkuutta työn tekemiseen. Perhe-elämän, vapaa-ajan ja työn yhteensovittaminen ovat helpottuneet etätyön avulla. Työmatkaan kuluvan ajan on voinut käyttää johonkin muuhun kuin autossa istumiseen. Tuntikin lisää vapaa-aikaa päivässä etätyön ansiosta on suuri helpotus! Vahasella on otettu henkilöstölle vapaaehtoinen vapaa-ajan tapaturmavakuutuskin, joka korvaa kulut, jos kotikonttorilla tapahtuu jokin tapaturma.

Vahasella pidetään tärkeinä yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä, ja yhdessä tekeminen on meille tärkeää etätöissäkin. Korona ei meitä erota, vaan pidämme kahvitauot edelleen yhdessä – joskin etänä Teamsin kautta.

   

Tilaa Vahasen blogitekstit sähköpostiisi

Ei kai työmaakokousta voi etänä pitää?
Anne Pursiainen / 30.03.2020

Ei kai työmaakokousta voi etänä pitää?

Eipä olisi uskonut vielä maaliskuun alussa, että kaksi viikkoa myöhemmin digiajan perässä laahaava rakennusala on hypännyt lähitöistä etätöihin...

Lue lisää
Henkilöstötutkimus sen vahvisti - vahaslaiset ovat tyytyväisiä työnantajaansa!
Sari Peltola / 02.01.2019

Henkilöstötutkimus sen vahvisti - vahaslaiset ovat tyytyväisiä työnantajaansa!

Lokakuussa tehdyn henkilöstötutkimuksen perusteella vahaslaiset ovat erittäin tyytyväisiä Vahaseen työpaikkana. Etenkin työilmapiiri, esimiestyö..

Lue lisää
Olen onnellinen - olen tuottava!
Merja Pohjonen / 03.12.2018

Olen onnellinen - olen tuottava!

Onnellisuus työpaikalla ei ole itsestäänselvyys. Kyllä, totesin sen aivan itse jokin aika sitten ollessani työsuojeluvaltuutettujen koulutuksessa talon..

Lue lisää
Jokaisella on oikeus onnistua työssään
Sari Peltola / 16.09.2018

Jokaisella on oikeus onnistua työssään

Kun tulin noin puolitoista vuotta sitten töihin Vahanen-yhtiöihin, minua kiinnosti erityisesti nähdä, miten rekrytointi-ilmoituksissa mainittu ”Haluamme,..

Lue lisää
Yksi kaikkien puolesta vai kaikki yhden puolesta?
Pasi Parviainen / 11.01.2018

Yksi kaikkien puolesta vai kaikki yhden puolesta?

Olemme onnekkaita, kun saamme asua Suomessa! Ympäristöämme kehitetään aktiivisesti, jopa ihmisiä kuunnellen. Alueiden kehittyminen näkyy mm...

Lue lisää
Ei tosikoille
Petra Härkönen / 05.09.2017

Ei tosikoille

Tarinani vahaslaisena alkoi ollessani 23-vuotias liiketalouden opintoja loppuun taputteleva keltanokka. Olin päässyt työurani ensimmäiseen oikeaan..

Lue lisää