Haluamme tehdä asiakkaidemme elämästä helpompaa


1.2.2022 alkaen Vahanen-yhtiöiden tulevat blogitekstit ja kuulumiset löytyvät AFRYn verkkosivuilta.

Arkkitehtisuunnittelun alalla ei ole ollut tapana tarjota valmiita kokonaishinnoiteltuja paketteja tai kuukausihinnoiteltuja palveluita vaan tuntityötä. Työmme on aina kertaluontoista, räätälöityä ja epäskaalautuvaa, ja se näkyy hinnassa ja toimitusajassa. Kuitenkin moni tilanne muistuttaa muita jo koettuja, eikä prosessia olisi tarvetta keksiä joka kerta uudestaan. Kustannusten hallinta onkin yksi syy konseptoida ja paketoida arkkitehtipalveluita, mutta ennen kaikkea sillä pyritään helpottamaan asiakkaamme elämää ja palvelujen tilaamista. Myös työn mielekkyyden vuoksi on kiinnostavaa tarjota ratkaisuja ja lisäarvoa, ei suorittaa tunteja tai kerrosneliöitä.

Meillä Innovarchissa lähestytään uusia palveluita minimum viable product -periaatteella. Kehitettävät palvelut valitaan sen mukaan, mistä asiakkaamme voisivat hyötyä; emme tee palvelutuotteita itseämme vaan asiakastamme ajatellen. Lanseerattuja palveluita myös kehitetään jatkuvasti asiakkuuksien myötä. Emme yritäkään keksiä kaikkea itse, vaan kysymme asiakkailta, mikä heitä parhaiten palvelisi. Missä heillä on haasteita muttei vielä ketään tarjoamassa ratkaisuja.

Vaikka tarjoamme palveluita palvelutuotteiden muodossa, lopputulos on silti asiakkaan yksilölliseen tilanteeseen räätälöity. Me olemme tunnistaneet prosessin ja lähestymiskulmat, joilla toivottuun lopputulemaan päästään nopeasti ja ilman turhia sivuraiteita. Ja koska kaikki viisaus ei asu arkkitehdin päässä, mukana on jokaista palvelua varten rakennettu kumppani- ja yhteistyöverkosto. Juuri tämä monialainen lähestyminen vie meidät nopeasti asioiden ytimeen ja tuottaa sen peräänkuulutetun lisäarvon.

Olemme Innovarchissa tänä vuonna lanseeranneet monta uutta palvelua, kuten Elinkaari+, Kaupunkikehitys+, Oppimisympäristö+ ja ARK DD, sekä yhdessä Vahanen PROn kanssa Kiinteistökehityksen askeleet -palvelun, ja lisää on tulossa. Etsimme palveluihimme parhaat kumppanit sekä omasta konsernistamme että sen ulkopuolelta, ja usein paras osaamiskombinaatio syntyy ihan muusta kuin mihin perinteisesti on totuttu. Näissä palveluissa paras osaamisemme täydentäjä voi olla vaikkapa tulevaisuudentutkija tai kaupunkimaantieteilijä, kiinteistötalouden osaaja tai brändinrakentaja. Palvelumuotoilu on usein mukana osallistavissa suunnitteluprosesseissamme, ja siihenkin osaaminen löytyy omasta talosta eli Vahanen PROsta.

Palvelupakettimme syntyvät aina ratkaisuksi asiakkaillemme, sovitettuna tunnistettuihin tarpeisiin. Monet asiakkaamme ovat kokeneet vaikeaksi esimerkiksi vuokralaispohjien saamisen nopeasti ja luotettavasti, joten kehitimme siihen tehokkaan prosessin ja palvelun. Kaupungeilla taas on haasteita keskustojen elinvoiman ylläpitämisessä, kun kaupat ja siten ihmisetkin kaikkoavat keskustojen ulkopuolelle; tähänkin olemme miettineet kokonaisratkaisuja ja ainutlaatuisen kumppanikokoonpanon. Uusi opetussuunnitelma puolestaan asetti uusia tarpeita koulujen tiloille, ja me osaamme muokata vanhankin koulun uuden toiminnallisuuden tarpeisiin.

Toivomme, että koko ala oppisi ajattelemaan enemmän tuotettua lisäarvoa kuin tuntipalkkioita. Emme suunnittele seiniä, seinien reikiä tai kerrosneliöitä, vaan tiloja ja ympäristöjä, joissa ihmisillä on hyvä olla ja jotka tarjoavat omistajilleen arvoa monella eri mittarilla mitattuna. Työssämme kiinnostavinta onkin olemassa olevien ratkaisujen kyseenalaistaminen ja uusien parempien kehittäminen. Olemme valmiita kokeilemaan myös palvelua, jossa asiakas maksaa koko hinnan vain, jos on tyytyväinen lopputulokseen. Kun suunnittelussa lähdetään liikkeelle paria askelta aikaisemmin ja konseptia kyseenalaistaen sekä kehittäen, lopputulos on yleensä monta askelta perinteisellä polulla tuotettua ratkaisua edempänä. Kannattaakin kysyä meiltä lisää tämän lähestymiskulman monista mahdollisuuksista. Millaisen palvelun sinä toivoisit voivasi ostaa?

Ota rohkeasti yhteyttä!

   

Tilaa Vahasen blogitekstit sähköpostiisi

4 vinkkiä kiinteistön turvallisuuden ja turvajärjestelmien parantamiseen
Janne Noponen / 13.09.2021

4 vinkkiä kiinteistön turvallisuuden ja turvajärjestelmien parantamiseen

Kiinteistön turvallisuusjärjestelmiä pidetään pahimmillaan pelkkänä menoeränä. Se ei ole yllätys sillä usein järjestelmät ovat hankalia ylläpitää eivätkä..

Lue lisää
Turun Jaanin alueen ryhmäkorjaushankkeessa tapahtunutta (osa 7)
Jere Kotikivi / 29.04.2021

Turun Jaanin alueen ryhmäkorjaushankkeessa tapahtunutta (osa 7)

Seuraamme blogisarjassa Turun Itäharjulla sijaitsevan Jaanin alueen linjasaneeraushankkeen ja maalämpöurakan etenemistä. RTC Vahanen Turku Oy toimii..

Lue lisää
Mitä rakennuttaminen on?
Antti Huurre / 28.04.2021

Mitä rakennuttaminen on?

Jos ei muille, niin ainakin lapsilleen sitä joutunut jossakin vaiheessa selittämään, mitä tekee työkseen. Miksi hankkeessa pitää rakennuttaja tai..

Lue lisää
Urbaanin ekolentämisen tulevaisuudennäkymiä
Juha Lampi / 15.04.2021

Urbaanin ekolentämisen tulevaisuudennäkymiä

Osallistuin nyt maaliskuussa järjestettyyn kolmanteen Ecological and Electric Aviation -verkostokonferenssiin. Ensimmäisessä konferenssissa vuonna 2019..

Lue lisää
Miten kaupat ja kauppakeskukset saadaan kukoistamaan?
Esa Piispanen / 16.02.2021

Miten kaupat ja kauppakeskukset saadaan kukoistamaan?

Liikerakentamisen tulevaisuudessa nähdään niin uhkia kuin mahdollisuuksiakin. Ala kohtaa monia haasteita, joiden ratkaisemiseksi on seurattava tarkalla..

Lue lisää
Mielenmaisemana #täsmärakentaminen
Juha Lampi / 21.09.2020

Mielenmaisemana #täsmärakentaminen

Isoäitini opetti elämään nuukasti: ylijäämäruoasta kuului laittaa seuraavana päivänä kierrätyssapuskaa, käyttökelpoisia vaatteita passasi parsia, ja..

Lue lisää