Haluamme tehdä asiakkaidemme elämästä helpompaa

Arkkitehtisuunnittelun alalla ei ole ollut tapana tarjota valmiita kokonaishinnoiteltuja paketteja tai kuukausihinnoiteltuja palveluita vaan tuntityötä. Työmme on aina kertaluontoista, räätälöityä ja epäskaalautuvaa, ja se näkyy hinnassa ja toimitusajassa. Kuitenkin moni tilanne muistuttaa muita jo koettuja, eikä prosessia olisi tarvetta keksiä joka kerta uudestaan. Kustannusten hallinta onkin yksi syy konseptoida ja paketoida arkkitehtipalveluita, mutta ennen kaikkea sillä pyritään helpottamaan asiakkaamme elämää ja palvelujen tilaamista. Myös työn mielekkyyden vuoksi on kiinnostavaa tarjota ratkaisuja ja lisäarvoa, ei suorittaa tunteja tai kerrosneliöitä.

Meillä Innovarchissa lähestytään uusia palveluita minimum viable product -periaatteella. Kehitettävät palvelut valitaan sen mukaan, mistä asiakkaamme voisivat hyötyä; emme tee palvelutuotteita itseämme vaan asiakastamme ajatellen. Lanseerattuja palveluita myös kehitetään jatkuvasti asiakkuuksien myötä. Emme yritäkään keksiä kaikkea itse, vaan kysymme asiakkailta, mikä heitä parhaiten palvelisi. Missä heillä on haasteita muttei vielä ketään tarjoamassa ratkaisuja.

Vaikka tarjoamme palveluita palvelutuotteiden muodossa, lopputulos on silti asiakkaan yksilölliseen tilanteeseen räätälöity. Me olemme tunnistaneet prosessin ja lähestymiskulmat, joilla toivottuun lopputulemaan päästään nopeasti ja ilman turhia sivuraiteita. Ja koska kaikki viisaus ei asu arkkitehdin päässä, mukana on jokaista palvelua varten rakennettu kumppani- ja yhteistyöverkosto. Juuri tämä monialainen lähestyminen vie meidät nopeasti asioiden ytimeen ja tuottaa sen peräänkuulutetun lisäarvon.

Olemme Innovarchissa tänä vuonna lanseeranneet monta uutta palvelua, kuten Elinkaari+, Kaupunkikehitys+, Oppimisympäristö+ ja ARK DD, sekä yhdessä Vahanen PROn kanssa Kiinteistökehityksen askeleet -palvelun, ja lisää on tulossa. Etsimme palveluihimme parhaat kumppanit sekä omasta konsernistamme että sen ulkopuolelta, ja usein paras osaamiskombinaatio syntyy ihan muusta kuin mihin perinteisesti on totuttu. Näissä palveluissa paras osaamisemme täydentäjä voi olla vaikkapa tulevaisuudentutkija tai kaupunkimaantieteilijä, kiinteistötalouden osaaja tai brändinrakentaja. Palvelumuotoilu on usein mukana osallistavissa suunnitteluprosesseissamme, ja siihenkin osaaminen löytyy omasta talosta eli Vahanen PROsta.

Palvelupakettimme syntyvät aina ratkaisuksi asiakkaillemme, sovitettuna tunnistettuihin tarpeisiin. Monet asiakkaamme ovat kokeneet vaikeaksi esimerkiksi vuokralaispohjien saamisen nopeasti ja luotettavasti, joten kehitimme siihen tehokkaan prosessin ja palvelun. Kaupungeilla taas on haasteita keskustojen elinvoiman ylläpitämisessä, kun kaupat ja siten ihmisetkin kaikkoavat keskustojen ulkopuolelle; tähänkin olemme miettineet kokonaisratkaisuja ja ainutlaatuisen kumppanikokoonpanon. Uusi opetussuunnitelma puolestaan asetti uusia tarpeita koulujen tiloille, ja me osaamme muokata vanhankin koulun uuden toiminnallisuuden tarpeisiin.

Toivomme, että koko ala oppisi ajattelemaan enemmän tuotettua lisäarvoa kuin tuntipalkkioita. Emme suunnittele seiniä, seinien reikiä tai kerrosneliöitä, vaan tiloja ja ympäristöjä, joissa ihmisillä on hyvä olla ja jotka tarjoavat omistajilleen arvoa monella eri mittarilla mitattuna. Työssämme kiinnostavinta onkin olemassa olevien ratkaisujen kyseenalaistaminen ja uusien parempien kehittäminen. Olemme valmiita kokeilemaan myös palvelua, jossa asiakas maksaa koko hinnan vain, jos on tyytyväinen lopputulokseen. Kun suunnittelussa lähdetään liikkeelle paria askelta aikaisemmin ja konseptia kyseenalaistaen sekä kehittäen, lopputulos on yleensä monta askelta perinteisellä polulla tuotettua ratkaisua edempänä. Kannattaakin kysyä meiltä lisää tämän lähestymiskulman monista mahdollisuuksista. Millaisen palvelun sinä toivoisit voivasi ostaa?

Ota rohkeasti yhteyttä!

   

Tilaa Vahasen blogitekstit sähköpostiisi

Mielenmaisemana #täsmärakentaminen
Juha Lampi / 21.09.2020

Mielenmaisemana #täsmärakentaminen

Isoäitini opetti elämään nuukasti: ylijäämäruoasta kuului laittaa seuraavana päivänä kierrätyssapuskaa, käyttökelpoisia vaatteita passasi parsia, ja..

Lue lisää
Mihin taloyhtiön rahat valuvat?
Laura Salonpää / 30.06.2020

Mihin taloyhtiön rahat valuvat?

Tiesitkö, että veden lämmitykseen voi kulua jopa yhtä paljon energiaa kuin rakennuksen ulkovaipan lämpöhäviöihin? Entä tiesitkö, että tasaisesti..

Lue lisää
Turun Jaanin alueen ryhmäkorjaushankkeessa tapahtunutta (osa 2)
Niko Pihlanen / 23.06.2020

Turun Jaanin alueen ryhmäkorjaushankkeessa tapahtunutta (osa 2)

Seuraamme blogisarjassa Turun Itäharjulla sijaitsevan Jaanin alueen linjasaneeraushankkeen ja maalämpöurakan etenemistä. RTC Vahanen Turku Oy toimii..

Lue lisää
Miten tunnistat potentiaaliset kiinteistökehityskohteet?
Jusu Kainulainen / 19.05.2020

Miten tunnistat potentiaaliset kiinteistökehityskohteet?

Kiinteistöt ovat sijoituskohteina monen sijoittajan mieleen, sillä ne ovat melko riskittömiä ja niistä saatavat tuotot ovat hyviä. Kiinteistöihin..

Lue lisää
Kiinteistökehityksen vaihtoehtoiset tavat - mitä ne ovat ja miten ne eroavat toisistaan?
Jusu Kainulainen / 18.05.2020

Kiinteistökehityksen vaihtoehtoiset tavat - mitä ne ovat ja miten ne eroavat toisistaan?

Kiinteistökehitystyön vaihtoehtoisia tapoja on useita – eikä yhtä oikeaa tapaa ole. Alalla ollaan perinteisesti kuitenkin totuttu siihen, että..

Lue lisää
Arvokiinteistön ikkunoiden uusiminen ”vanhan mallin mukaisesti” vaatii onnistuakseen ammattitaitoista suunnittelua
Piritta Hannula / 19.02.2020

Arvokiinteistön ikkunoiden uusiminen ”vanhan mallin mukaisesti” vaatii onnistuakseen ammattitaitoista suunnittelua

Arkkitehdin merkintöjä korjaustyömaalta osa 2. Tutustu myös ensimmäiseen osaan "Välipohjien tyhjentäminen vanhoissa arvotaloissa".

Vielä muutama vuosi..

Lue lisää