Härkämäessä tuleviin remontteihin valmistaudutaan viisaasti


1.2.2022 alkaen Vahanen-yhtiöiden tulevat blogitekstit ja kuulumiset löytyvät AFRYn verkkosivuilta.

Tämän artikkelin ilmestymisen aikaan Härkämäen strategiahanke on valmistunut. Taloyhtiöt ovat saaneet omat strategiansa valmiiksi. Nämä pitkän aikavälin kehityssuunnitelmat tehtiin yhdessä koko asukasporukan kanssa. Hanke ei suinkaan pääty strategioiden valmistumiseen, vaan nyt varsinainen työ vasta alkaa. Nimittäin Härkämäen asukkailla. Nyt on se hetki, jolloin kokouksissa ja asukasilloissa puhutut sanat yhteistyöstä ja alueen kehittämisestä voidaan laittaa toteen.

Strategia kuvastaa osakkaiden tahtotilaa

Strategian sisältö tehtiin yhteistyössä alueen asukkaiden, taloyhtiöiden hallitusten ja isännöitsijän kanssa. Hankkeen alkuvaiheessa asukkaille ja osakkaille tehtiin kysely, jolla kartoitettiin heidän ajatuksiaan ja toiveitaan yhtiöstä ja asuinalueesta. Asukasiltojen avoin keskustelu oli myös tervetullutta.

- Strategiatyössä parasta oli yhteistyö. Tapasin strategiatyön yhteydessä joitain taloyhtiön asukkaita ensimmäistä kertaa, vaikka olemme asuneet samassa yhtiössä useita vuosia, kertoo hallituksen puheenjohtaja Hannu Bildo As Oy Krampista.

- Strategia kuvastaa osakkaiden tahtotilaa, Bildo lisää.

Oleellista strategian tekemisessä oli se, että se tehtiin yhtä aikaa alueen taloyhtiöille. Nyt tiedetään, milloin korjauksia yhtiöissä tehdään ja niitä voidaan lähteä suunnittelemaan yhdessä. Hankkeen kautta taloyhtiö on saanut aikajanan tulevista teknisistä korjauksista seuraavalle 30 vuodelle.

Isännöitsijä Kalle Laitinen aloitti Härkämäessä isännöitsijänä strategiatyön ollessa jo loppusuoralla. Hanke näyttää hänen silmissään mielenkiintoiselta, eikä vastaavaa olla aiemmin tehty Suomessa.
- Hankkeen kautta saadaan asukkaita aktivoitua, sitä ei varmaankaan voi ikinä tehdä liikaa. Aika näyttää, mitä hanke tuo tullessaan. Nyt strategiat on käyty hallitusten kanssa läpi ja yhtiökokousten päätettäväksi jää hyväksyykö se strategian, Laitinen kertoo.

Yhdessä tekemällä saadaan aikaan enemmän

Jokaisella taloyhtiöllä on edessään erikokoisia investointeja ylläpitoon, korjaamiseen ja kiinteistön kehittämiseen. On viisasta valmistautua tulevaan ajoissa. Näin voidaan välttää turhia remontteja ja hallitsemattomia kustannuksia. Strategiahankkeessa opittiin ymmärtämään taloa ja asuinaluetta kokonaisuutena ja nyt tiedetään mihin yhtiöissä halutaan satsata pitkällä tähtäimellä.

Härkämäki tilasi strategiahankkeen palveluna Vahanen-yhtiöiltä. Vahasen projektinjohtaja Katja Soinin mukaan sitoutuminen taloyhtiön kehitystavoitteisiin ei tapahdu jakamalla postiluukusta tiedotteita hallituksen päätöksistä. Tarvittiin aitoa yhteistyötä, jossa avoimesti keskustellen käytiin läpi, mitkä ovat taloyhtiöiden haasteet ja mitä asukkaat haluavat.

- Hyvä yhteistyö luo turvallisuutta ja turvallisuuden tunne taas lisää sitoutumista. Näin korjausrakentaminen ei ole vain pakollinen paha vaan hieno mahdollisuus kehittää asumisviihtyvyyttä ja alueen vetovoimaa, Soini painottaa.

Härkämäen taloyhtiöiden yhteistyötä vahvistetaan jatkossa entisestään. Yhdessä tekemällä syntyy mahdollisuus lisätä asuinalueen viihtyisyyttä ja turvallisuutta tulevien korjaustoimenpiteiden yhteydessä.

Kirjoittaja Minna Mustonen toimi Härkämäen strategiahankkeessa projektitiedottajana. Hän ja muut Vahasen asiantuntijat kokivat strategiatyön antoisaksi, kun saivat tehdä tiivistä yhteistyötä monenlaisten härkämäkeläisten kanssa. Juttu on julkaistu alun perin Härkämäkiseura ry:n tiedotuslehti Härän Merkissä huhtikuussa 2017.

   

Tilaa Vahasen blogitekstit sähköpostiisi

Puolet putkiremontin kustannuksista määritetään jo tarveselvitysvaiheessa
Sakari Linnavuori / 10.12.2021

Puolet putkiremontin kustannuksista määritetään jo tarveselvitysvaiheessa

Mistä ja miten putkiremontin hinta muodostuu? Lähdetään liikkeelle siitä, kun taloyhtiö ryhtyy tekemään tarveselvitystä eli kartoittamaan, mitkä kohdat..

Lue lisää
PAH-yhdistepitoiset materiaalit historiallisissa rakenteissa
PAH-tutkimushanke / 21.10.2021

PAH-yhdistepitoiset materiaalit historiallisissa rakenteissa

Vanhemmat perinteiset rakenteet

Perinteiset rakennusmateriaalit ovat olleet pääosin luonnollisia ja hengittäviä materiaaleja. Tutut ja turvalliset..

Lue lisää
Remonttikaveri – olen tukenasi koko korjaushankkeen ajan
Virpi Miettinen / 23.06.2021

Remonttikaveri – olen tukenasi koko korjaushankkeen ajan

Vahasen Remonttikaveri-palvelu on osa taloyhtiöiden korjaushankkeen projektiviestintää. Remonttikaveri on asukkaiden ja osakkaiden oma tukihenkilö..

Lue lisää
Turun Jaanin alueen ryhmäkorjaushankkeessa tapahtunutta (osa 8)
Jouni Saarenpää / 15.06.2021

Turun Jaanin alueen ryhmäkorjaushankkeessa tapahtunutta (osa 8)

Seuraamme blogisarjassa Turun Itäharjulla sijaitsevan Jaanin alueen linjasaneeraushankkeen ja maalämpöurakan etenemistä. RTC Vahanen Turku Oy toimii..

Lue lisää
Turun Jaanin alueen ryhmäkorjaushankkeessa tapahtunutta (osa 7)
Jere Kotikivi / 29.04.2021

Turun Jaanin alueen ryhmäkorjaushankkeessa tapahtunutta (osa 7)

Seuraamme blogisarjassa Turun Itäharjulla sijaitsevan Jaanin alueen linjasaneeraushankkeen ja maalämpöurakan etenemistä. RTC Vahanen Turku Oy toimii..

Lue lisää
Mitä rakennuttaminen on?
Antti Huurre / 28.04.2021

Mitä rakennuttaminen on?

Jos ei muille, niin ainakin lapsilleen sitä joutunut jossakin vaiheessa selittämään, mitä tekee työkseen. Miksi hankkeessa pitää rakennuttaja tai..

Lue lisää