Jokaisella on oikeus onnistua työssään

Kun tulin noin puolitoista vuotta sitten töihin Vahanen-yhtiöihin, minua kiinnosti erityisesti nähdä, miten rekrytointi-ilmoituksissa mainittu ”Haluamme, että jokaisella työntekijällä on hyvä fiilis tulla töihin – myös maanantaina!” toteutuu käytännössä.

Pitkään firmassa työskennellyt kollega sanoi: ”Joskus ei ole maanantaisin kovasti huvittanut lähteä töihin, mutta aina olen kuitenkin mielelläni tullut juuri Vahaselle”. Tältä minustakin on tuntunut. Meillä on vankat välittämistä, yhdessä tekemistä ja reilua meininkiä korostavat arvot, joiden toteutumista vaalitaan töissä joka päivä. Se näkyy esimerkiksi siinä, että minulle vielä tuntematon työkaveri kysyy hississä, miten olen talossa viihtynyt. Yhdessä tekeminen on meillä sitä, että kysyypä keneltä tahansa apuja, niin aina löytyy joku kaveriksi. Aikataulupaineissa puhistessa työkaveri tulee huikkaamaan, että jos on mitään missä voin auttaa, niin kerro. Näin kohdellaan kaikkia asemasta riippumatta.

Työ ei syrji -kampanja

Elinkeinoelämän keskusliitto on aloittanut laajan Työ ei syrji -kampanjan, joka tähtää syrjinnän vähentämiseen työelämässä. Aidosti tasa-arvoisessa Suomessa yhdenvertaisuuden pitäisi olla itsestäänselvyys. Lain mukaan työnantajalla on velvollisuus edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, ja syrjimättömyys on meidän kaikkien etu, koska tarvitsemme kaikki osaajat töihin. Työsyrjinnän poistamiseksi tarvitaan kuitenkin vielä asennemuutosta, tietoisuuden lisäämistä ja hyvää yhteishenkeä.

Palkatessamme uusia työntekijöitä osaaminen ratkaisee, ja ensisijainen valintakriteeri on aina henkilön pätevyys kyseiseen työtehtävään. Rekrytointi toteutetaan yhdenvertaisesti riippumatta henkilön sukupuolesta, etnisestä taustasta, iästä, vammaisuudesta tai muusta henkilöön liittyvästä tekijästä. Yhdenvertaisuuskäytäntöjämme kehitetään jatkuvasti konsernin yhteistoimintaryhmässä. Pohdimme yhdessä luottamushenkilöiden kanssa, miten varmistamme entistä yhdenvertaisemman työ- ja yrityskulttuurin. Koko henkilöstöltä kysellään säännöllisesti vinkkejä, miten nollatoleranssia häirintää ja syrjintää kohtaan voisi vielä korostaa.

Vahanen-yhtiöiden yhdenvertaisuussuunnitelmassa mainitaan, että työpaikat ja ihmiset ovat erilaisia ja että yksi kokee loukkaavana eri asioita kuin toinen. Tämän vuoksi joudumme aina yksilökohtaisesti harkitsemaan, missä hyväksyttävän käytöksen rajat menevät. Vitsi voi olla yhden mielestä hauska, mutta toisen mielestä syrjivä tai loukkaava.

Työura ei pääty eläkeikään

Viime aikoina Vahanen-yhtiöissä on erityisesti nostettu esiin eri ikäisiä osaajiamme: meillä on osa-aikatöissä monia eläkeiän ylittäneitä ansioituneita konkareita, joiden asiantuntemusta ja kokemusta on upea saada vielä hyödyntää. Nuoret kesätyöntekijämme hoitivat hienosti Vahasen Instagramia kesän ajan ja kertoivat sanoin ja kuvin kesätyökokemuksistaan. Lisäksi kerromme asiantuntijoidemme saavutuksista ja näkemyksistä koko yhteisölle muun muassa verkkosivuilla julkaistavien ura- ja onnistumistarinoiden muodossa. Kaikki työntekijät toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi työyhteisöön, ja heitä kannustetaan ottamaan vastuuta ja etenemään uralla perhe- ja elämäntilanteet sekä vapaa-ajan vaatimukset huomioon ottaen.

Syrjimättömyys on meillä jo syvällä DNA:ssa, ja EK:n kampanja on yksi uusi keino edistää tätä äärimmäisen tärkeää periaatetta. Kannustan kuitenkin ihan kaikkia työntekijöitä kiinnittämään huomiota työyhteisöönsä ja tarttumaan heti aiheeseen, mikäli syrjimistä ilmenee tai epäillään. Meillä saa ja pitää puhua epäkohdista, kun siltä tuntuu.

Ole yhteydessä!

Sari Peltola työskentelee Vahanen-yhtiöissä henkilöstöjohtajana ja on konsernin johtoryhmän jäsen. Haluatko vaihtaa Sarin kanssa ajatuksia hänen blogikirjoituksestaan tai ehkäpä innostuit Vahasesta työnantajana kirjoituksen myötä? Ota rohkeasti yhteyttä, tavoitat Sarin sähköpostitse sari.peltola@vahanen.com tai puhelimitse 050 576 2189.

   

Tilaa Vahasen blogitekstit sähköpostiisi

Viisi tärppiä vaativaan korjaushankkeeseen
Marko Latvala / 31.05.2019

Viisi tärppiä vaativaan korjaushankkeeseen

Korjaushankkeessa onnistuminen ei tapahdu sattumalta, eikä varsinkaan vaativassa korjaushankkeessa voi luottaa tuuriin. Alla on viisi tärppiä, joista..

Lue lisää
Olen onnellinen - olen tuottava!
Merja Pohjonen / 03.12.2018

Olen onnellinen - olen tuottava!

Onnellisuus työpaikalla ei ole itsestäänselvyys. Kyllä, totesin sen aivan itse jokin aika sitten ollessani työsuojeluvaltuutettujen koulutuksessa talon..

Lue lisää
Kesätyökokemus Vahasella
Ella Lahtinen / 15.09.2016

Kesätyökokemus Vahasella

Ensimmäisenä työpäivänä jännitti, sillä minut oli sijoitettu sisäilmatiimiin. Pääaineenani Tampereen teknillisessä yliopistossa on rakennesuunnittelu ja..

Lue lisää
(Työ)elämän arvoista
Mari Norhomaa / 07.09.2016

(Työ)elämän arvoista

Olen leikkisästi hokenut vuosien ajan mottoni olevan ”siitä,  mistä aita on matalin”. Jossain vaiheessa, palatessani viimeisimmän (ja viimeisen)..

Lue lisää
#tehoviikko - lähellä asiakasta taloyhtiön putkiremonttihankkeessa
Eerika Hyry / 22.03.2016

#tehoviikko - lähellä asiakasta taloyhtiön putkiremonttihankkeessa

Joulukuussa istuimme toimiston kahviossa ja päädyimme taas puhumaan putkiremonttisuunnittelun haasteista - hieman ehkä turhautuneissa tunnelmissa, jos..

Lue lisää
Hyvä että jokin kehittyy
Petra Pihlainen / 10.02.2016

Hyvä että jokin kehittyy

Sukupolvien ajan jatkunut tapa haudata maahan tai kipata mereen kaikki tarpeeton ja aiemmin yleisesti vallalla ollut ”huoleton tapa toimia” teettää..

Lue lisää