Olen onnellinen - olen tuottava!

Onnellisuus työpaikalla ei ole itsestäänselvyys. Kyllä, totesin sen aivan itse jokin aika sitten ollessani työsuojeluvaltuutettujen koulutuksessa talon ulkopuolella. Koulutuksen teemana oli ”luottamushenkilö työhyvinvoinnin kehittäjänä”. Luottamushenkilö voi todellakin kehittää työhyvinvointia, mutta onnistuuko se kuinka helposti? Kuinka suurien ongelmien parissa monet luottamushenkilöt joutuvat painimaan?

Koulutuksen aikana kuulin kollegoilta muista yrityksistä tarinoita epäasiallisesta kohtelusta, miten työnantaja kohtelee alaisiaan eriarvoisesti, maksamattomista korvauksista, pitämättömistä kehityskeskusteluista. Nämä asiat ovat heidän arkipäiväänsä. Kaksi opiskelijatovereistani kertoi kutsuneensa aluehallintoviraston työpaikalleen selvittämään epäkohtia työsuojelullisissa asioissa. Olin ymmälläni, voiko näinkin tapahtua?

Koulutuksen aikana ymmärsin, että olen erityisessä asemassa saadessani työskennellä nykyisessä työpaikassani. En ole joutunut kertaakaan painimaan asioiden kanssa, jotka ovat arkipäivää monilla luottamushenkilöillä. Viihdyn työpaikassani ja ihmiset ympärilläni ovat mahtavia. Olen onnellinen!

Kouluttajan kysyessä, mitä työhyvinvointia edistäviä asioita heidän työpaikoillaan on, monella ei ollut juurikaan mitään hyvää sanottavaa. Omalla vastausvuorollani kerroin rinta rottingilla ilmapiiristämme, vapaa-ajan tapaturmavakuutuksestamme, liikunnan tukemisesta, virkistysmatkoista, ihmisistä jotka ovat aitoja ja välittäviä. Nauramme, vitsailemme, viihdymme vapaa-ajallakin yhdessä. Me olemme onnellisia!

Onnellinen ihminen henkii ympärilleen onnellisuutta ja se tarttuu. Tervehtiessäsi hymyilevää ihmistä, hymyilet pakosta itsekin. Moniko hymyilee astuessaan työpaikkansa ovesta aamulla? Millainen ihminen on onnellinen mennessään töihin? Vastaus: tuottava. Onnellinen ihminen tuottaa parempaa sisältöä ja tarkempaa työnjälkeä. Kun energian voi kohdistaa työn tekemiseen eikä päivittäiseen ilmapiiristä tai työnantajasta johtuvaan hengissä selviämiseen, voi antaa kaiken oleellisen hyvälle työn tulokselle. Onnellinen työntekijä on tarmokas ja kehittyvä. Hänellä on halu ja tahto.

Vahasella on ymmärretty hyvin ihmisen onnellisuuden tavoittaminen. Teemme yhdessä paljon, niin suuria kuin pieniäkin asioita. Henkilöstöetumme ovat kannustavia ja työvälineemme kunnossa. Meillä Turussa on uudet, upeat tilat Aurajokirannassa. Vietämme kevätpäiviä, syyspäiviä ja pikkujouluja. Työyhteisömme haluaa pitää yhtä ja viihtyy toistensa seurassa. Kesän koittaessa istumme työpäivän päätteeksi aurinkoiselle terassille Aurajokirantaan.

Merkittävin tapa onnellisten työntekijöiden muovaamiseksi on kuitenkin hyvinkin edullinen ja helppo. Kiittäminen, kannustaminen ja työn merkitykselliseksi tekeminen. Työntekijän on koettava työnsä merkitykselliseksi, jotta hän voi antaa sille täyden panoksensa. Positiivinen palaute tekee työntekijästä vahvemman, onnellisemman ja tuottavamman. Meillä osataan kiittää hyvästä työstä. Sen tuoma onnellisuus näkyy ja tuntuu!

   

Tilaa Vahasen blogitekstit sähköpostiisi

Jokaisella on oikeus onnistua työssään
Sari Peltola / 16.09.2018

Jokaisella on oikeus onnistua työssään

Kun tulin noin puolitoista vuotta sitten töihin Vahanen-yhtiöihin, minua kiinnosti erityisesti nähdä, miten rekrytointi-ilmoituksissa mainittu..

Lue lisää
”Ongelma-alueen” maine paranee asukkaiden tiiviillä yhteistyöllä
Jari Matikainen / 04.09.2018

”Ongelma-alueen” maine paranee asukkaiden tiiviillä yhteistyöllä

Helsingin Kontulan ongelmana on alueen rakentamisesta lähtien ollut huono maine ja asuntojen suoranainen polkumyynti. Asuinalueemme ei ole..

Lue lisää
Yksi kaikkien puolesta vai kaikki yhden puolesta?
Pasi Parviainen / 11.01.2018

Yksi kaikkien puolesta vai kaikki yhden puolesta?

Olemme onnekkaita, kun saamme asua Suomessa! Ympäristöämme kehitetään aktiivisesti, jopa ihmisiä kuunnellen. Alueiden kehittyminen näkyy mm...

Lue lisää
Ei tosikoille
Petra Härkönen / 05.09.2017

Ei tosikoille

Tarinani vahaslaisena alkoi ollessani 23-vuotias liiketalouden opintoja loppuun taputteleva keltanokka. Olin päässyt työurani ensimmäiseen oikeaan..

Lue lisää
Onko teillä kesätöitä ensimmäisen vuoden opiskelijalle? Kokemuksia kesätyömessuista
Jere Hyppönen / 23.02.2017

Onko teillä kesätöitä ensimmäisen vuoden opiskelijalle? Kokemuksia kesätyömessuista

Olen päässyt kuluvan vuoden aikana tapaamaan lukuisia opiskelijoita monilla eri paikkakunnilla esitellessäni Vahasta kesätyönantajana ja työyhteisönä...

Lue lisää
Naisen tarpeessa
Jusu Kainulainen / 02.02.2017

Naisen tarpeessa

Yhdysvaltain naisten marssi ja juuri näkemäni Michael Mooren dokumenttielokuva "Where to Invade Next" saivat minut pohtimaan omaa alaamme. Olen töissä..

Lue lisää