Olen onnellinen - olen tuottava!


1.2.2022 alkaen Vahanen-yhtiöiden tulevat blogitekstit ja kuulumiset löytyvät AFRYn verkkosivuilta.

Onnellisuus työpaikalla ei ole itsestäänselvyys. Kyllä, totesin sen aivan itse jokin aika sitten ollessani työsuojeluvaltuutettujen koulutuksessa talon ulkopuolella. Koulutuksen teemana oli ”luottamushenkilö työhyvinvoinnin kehittäjänä”. Luottamushenkilö voi todellakin kehittää työhyvinvointia, mutta onnistuuko se kuinka helposti? Kuinka suurien ongelmien parissa monet luottamushenkilöt joutuvat painimaan?

Koulutuksen aikana kuulin kollegoilta muista yrityksistä tarinoita epäasiallisesta kohtelusta, miten työnantaja kohtelee alaisiaan eriarvoisesti, maksamattomista korvauksista, pitämättömistä kehityskeskusteluista. Nämä asiat ovat heidän arkipäiväänsä. Kaksi opiskelijatovereistani kertoi kutsuneensa aluehallintoviraston työpaikalleen selvittämään epäkohtia työsuojelullisissa asioissa. Olin ymmälläni, voiko näinkin tapahtua?

Koulutuksen aikana ymmärsin, että olen erityisessä asemassa saadessani työskennellä nykyisessä työpaikassani. En ole joutunut kertaakaan painimaan asioiden kanssa, jotka ovat arkipäivää monilla luottamushenkilöillä. Viihdyn työpaikassani ja ihmiset ympärilläni ovat mahtavia. Olen onnellinen!

Kouluttajan kysyessä, mitä työhyvinvointia edistäviä asioita heidän työpaikoillaan on, monella ei ollut juurikaan mitään hyvää sanottavaa. Omalla vastausvuorollani kerroin rinta rottingilla ilmapiiristämme, vapaa-ajan tapaturmavakuutuksestamme, liikunnan tukemisesta, virkistysmatkoista, ihmisistä jotka ovat aitoja ja välittäviä. Nauramme, vitsailemme, viihdymme vapaa-ajallakin yhdessä. Me olemme onnellisia!

Onnellinen ihminen henkii ympärilleen onnellisuutta ja se tarttuu. Tervehtiessäsi hymyilevää ihmistä, hymyilet pakosta itsekin. Moniko hymyilee astuessaan työpaikkansa ovesta aamulla? Millainen ihminen on onnellinen mennessään töihin? Vastaus: tuottava. Onnellinen ihminen tuottaa parempaa sisältöä ja tarkempaa työnjälkeä. Kun energian voi kohdistaa työn tekemiseen eikä päivittäiseen ilmapiiristä tai työnantajasta johtuvaan hengissä selviämiseen, voi antaa kaiken oleellisen hyvälle työn tulokselle. Onnellinen työntekijä on tarmokas ja kehittyvä. Hänellä on halu ja tahto.

Vahasella on ymmärretty hyvin ihmisen onnellisuuden tavoittaminen. Teemme yhdessä paljon, niin suuria kuin pieniäkin asioita. Henkilöstöetumme ovat kannustavia ja työvälineemme kunnossa. Meillä Turussa on uudet, upeat tilat Aurajokirannassa. Vietämme kevätpäiviä, syyspäiviä ja pikkujouluja. Työyhteisömme haluaa pitää yhtä ja viihtyy toistensa seurassa. Kesän koittaessa istumme työpäivän päätteeksi aurinkoiselle terassille Aurajokirantaan.

Merkittävin tapa onnellisten työntekijöiden muovaamiseksi on kuitenkin hyvinkin edullinen ja helppo. Kiittäminen, kannustaminen ja työn merkitykselliseksi tekeminen. Työntekijän on koettava työnsä merkitykselliseksi, jotta hän voi antaa sille täyden panoksensa. Positiivinen palaute tekee työntekijästä vahvemman, onnellisemman ja tuottavamman. Meillä osataan kiittää hyvästä työstä. Sen tuoma onnellisuus näkyy ja tuntuu!

   

Tilaa Vahasen blogitekstit sähköpostiisi

Urbaanin ekolentämisen tulevaisuudennäkymiä
Juha Lampi / 15.04.2021

Urbaanin ekolentämisen tulevaisuudennäkymiä

Osallistuin nyt maaliskuussa järjestettyyn kolmanteen Ecological and Electric Aviation -verkostokonferenssiin. Ensimmäisessä konferenssissa vuonna 2019..

Lue lisää
Etätyö puri perheeseen
Merja Pohjonen / 31.03.2020

Etätyö puri perheeseen

Etätyö kotoa voi olla vähän haastavaa, mutta samalla se on hieno mahdollisuus työn ja perhe-elämän yhdistämiseen

Lue lisää
Ei kai työmaakokousta voi etänä pitää?
Anne Pursiainen / 30.03.2020

Ei kai työmaakokousta voi etänä pitää?

Eipä olisi uskonut vielä maaliskuun alussa, että kaksi viikkoa myöhemmin digiajan perässä laahaava rakennusala on hypännyt lähitöistä etätöihin...

Lue lisää
Hyvästi Blade Runnerin vuosi 2019!
Juha Lampi / 30.12.2019

Hyvästi Blade Runnerin vuosi 2019!

Me eläköityvät muistamme hyvin nuoruudestamme vuoden 1982, sen millainen kuva meille tarjoiltiin nyt päättyvästä vuodesta:

Lue lisää
Vihdoinkin rauhoittelevaa sisäilmaviestintää valtakunnassa
Sami Niemi / 19.12.2019

Vihdoinkin rauhoittelevaa sisäilmaviestintää valtakunnassa

Vuoden 2013 Sisäilmastoseminaariesityksessäni julistin, että ”Sisäilma-asioihin tarvitaan uutta otetta”. 2015 Vahanen alkoi julkaisemaan henkilöstön..

Lue lisää
Viisi tärppiä vaativaan korjaushankkeeseen
Marko Latvala / 31.05.2019

Viisi tärppiä vaativaan korjaushankkeeseen

Korjaushankkeessa onnistuminen ei tapahdu sattumalta, eikä varsinkaan vaativassa korjaushankkeessa voi luottaa tuuriin. Alla on viisi tärppiä, joista..

Lue lisää