Putkiremontin hankesuunnittelu pitäisi aloittaa nykyistä aiemmin, paljastaa putkiremonttibarometrikin

Uusimman putkiremonttibarometrin mukaan 45 prosenttia taloyhtiöistä piti putkistoissa esiin tulleita vuotoja suurimpana syynä käynnistää putkiremontin hankesuunnittelu. Putkiremontin hankesuunnitteluvaiheessa päätetään hankkeen tavoitteet, sisältö, laajuus, aikataulu ja korjauksen kustannustaso.

Kun korjaamaan lähdetään vasta pakon edessä, hätäkorjaukset tulevat kalliiksi, ja moni lähivuosina vesivahingon vuoksi peruskorjattu märkätila saatetaan joutua saneeraamaan uudestaan myöhemmin tehtävän putkiremontin yhteydessä. Suunnitelmallinen korjaaminen olisi yhtiölle kustannustehokkaampaa, koska se vähentäisi päällekkäisiä töitä ja antaisi enemmän aikaa valmistella hanketta. Kuitenkin vain 21 prosentissa taloyhtiöistä putkiremontin ajankohtaan oli otettu kantaa jo pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelmassa.

Hyvin tehty hankesuunnittelu auttaa osakkaita ymmärtämään, mistä putkiremontissa on kyse. Vahanen PRO käynnisti vuoden 2019 alussa RemonttiPlus-palvelumallin mukaisesti toteutettavan hankesuunnittelun kehitysprosessin. Prosessin aikana käytiin keskusteluja isännöitsijöiden kanssa ja pohdittiin, millainen on tyypillinen asiakas, millaisia tarpeita asiakkailla on, mihin kaikkiin kysymyksiin hankesuunnitelman tulee vastata ja miten ne tuotaisiin ymmärrettävässä muodossa esiin.

Meille asiakaslähtöisyys tarkoittaa asukkaiden ja osakkaiden näkökulmien huomioon ottamista, ja sen vuoksi panostamme hankesuunnitteluvaiheessa viestintään. Kyselyn avulla selvitetään osakkaiden tarpeet ja muodostetaan yhtenäinen käsitys taloyhtiön tarpeista. Tätä tietoa käytetään apuna hankesuunnittelun päätöksenteossa. VahanenPlus-sovellus pitää älypuhelinta käyttävät osakkaat ajan tasalla suunnittelun kulusta. Vahasen Remonttikaveri vastaa osakkaita ja asukkaita askarruttaviin kysymyksiin neljänä päivänä viikossa ja järjestää tarvittaessa vapaamuotoisia keskustelutilaisuuksia kiinteistöllä.

Hankesuunnittelussa haetaan aina taloyhtiön kannalta teknisesti ja taloudellisesti parhaat korjausvaihtoehdot ja arvioidaan niiden kustannukset toteutuneiden hankkeiden perusteella. Putkiremonttibarometrin mukaan 58 prosentissa hankkeista rahoitus haetaankin jo hankesuunnitteluvaiheen jälkeen. Laadukkaasti tuotettu hankesuunnittelu mahdollistaa tämän. Vahanen PROlla hankesuunnitteluun osallistuvat projektipäällikön lisäksi eri alojen asiantuntijat. Tällä varmistetaan riittävä asiantuntemus laajuuden määrittämiseen.

Kun hankesuunnittelun käynnistää ajoissa osana suunnitelmallista korjaamista, taloyhtiö säästää rahaa ja ehtii selvittää muun muassa mahdollisuudet lisärakentamiseen, jolla voidaan ehkä kattaa osa korjauksen kustannuksista.

Tutustu myös muihin blogikirjoituksiimme

Olemme kirjoittaneet myös muita putkiremonttiaiheisia blogitekstejä:

Onko taloyhtiössänne putkiremontti ajankohtainen?

Tutustu RemonttiPlus-putkiremonttiimme. Voit myös ottaa yhteyttä:

Kirsi Kauhanen
Vahanen-yhtiöt | Vahanen PRO Oy
044 778 8674
kirsi.kauhanen@vahanen.com

   

Tilaa Vahasen blogitekstit sähköpostiisi

Saako 1970-luvun peltikasettikylpyhuoneen uudistettua tälle vuosituhannelle?
Jukka Pesonen / 26.02.2021

Saako 1970-luvun peltikasettikylpyhuoneen uudistettua tälle vuosituhannelle?

Suomessa on vielä paljon 1970- ja 1980-luvun elementtikerrostaloja, joita ei ole saneerattu vastaamaan tämän vuosituhannen vaatimuksia...

Lue lisää
Betonirakenteiden kuntotutkimus: Milloin, miksi ja miten?
Tommi Karihtala / 16.02.2021

Betonirakenteiden kuntotutkimus: Milloin, miksi ja miten?

Julkisivujen ja parvekkeiden kuntotutkimukset ovat juuri nyt ajankohtaisia monessa taloyhtiössä. Rakenteita rikkovia menetelmiä vältetään usein..

Lue lisää
Koulurakennuksen onnistunut sisäilmakorjaus
Taru Säteri / 05.02.2021

Koulurakennuksen onnistunut sisäilmakorjaus

– kesän 2021 korjaushankkeiden aloitus viimeistään NYT!

Lue lisää
Turun Jaanin alueen ryhmäkorjaushankkeessa tapahtunutta (osa 5)
Niko Lappalainen / 21.01.2021

Turun Jaanin alueen ryhmäkorjaushankkeessa tapahtunutta (osa 5)

Seuraamme blogisarjassa Turun Itäharjulla sijaitsevan Jaanin alueen linjasaneeraushankkeen ja maalämpöurakan etenemistä. RTC Vahanen Turku Oy toimii..

Lue lisää
Miten varmistaa energia-avustuksen saanti?
Matti Hellgrén / 18.01.2021

Miten varmistaa energia-avustuksen saanti?

ARAlta voi hakea edelleen energia-avustusta asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjauksiin. Hakemisessa kannattaa toimia ripeästi. 

Lue lisää
Pyritään välttämään turhat korjaukset: uusi vanha viiltomittaus auttaa muovilattiapäällysteiden kunnon ja korjaustarpeen arvioinnissa
Simo Kinnunen / 30.11.2020

Pyritään välttämään turhat korjaukset: uusi vanha viiltomittaus auttaa muovilattiapäällysteiden kunnon ja korjaustarpeen arvioinnissa

Viime vuosina muovilattiapäällysteisiin liitetyt sisäilmaongelmat ovat olleet tasaisen varmasti esillä uutisotsikoissa. Muovilattiapäällysteiden..

Lue lisää