Putkiremontin hankesuunnittelu pitäisi aloittaa nykyistä aiemmin, paljastaa putkiremonttibarometrikin

Uusimman putkiremonttibarometrin mukaan 45 prosenttia taloyhtiöistä piti putkistoissa esiin tulleita vuotoja suurimpana syynä käynnistää putkiremontin hankesuunnittelu. Putkiremontin hankesuunnitteluvaiheessa päätetään hankkeen tavoitteet, sisältö, laajuus, aikataulu ja korjauksen kustannustaso.

Kun korjaamaan lähdetään vasta pakon edessä, hätäkorjaukset tulevat kalliiksi, ja moni lähivuosina vesivahingon vuoksi peruskorjattu märkätila saatetaan joutua saneeraamaan uudestaan myöhemmin tehtävän putkiremontin yhteydessä. Suunnitelmallinen korjaaminen olisi yhtiölle kustannustehokkaampaa, koska se vähentäisi päällekkäisiä töitä ja antaisi enemmän aikaa valmistella hanketta. Kuitenkin vain 21 prosentissa taloyhtiöistä putkiremontin ajankohtaan oli otettu kantaa jo pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelmassa.

Hyvin tehty hankesuunnittelu auttaa osakkaita ymmärtämään, mistä putkiremontissa on kyse. Vahanen PRO käynnisti vuoden 2019 alussa RemonttiPlus-palvelumallin mukaisesti toteutettavan hankesuunnittelun kehitysprosessin. Prosessin aikana käytiin keskusteluja isännöitsijöiden kanssa ja pohdittiin, millainen on tyypillinen asiakas, millaisia tarpeita asiakkailla on, mihin kaikkiin kysymyksiin hankesuunnitelman tulee vastata ja miten ne tuotaisiin ymmärrettävässä muodossa esiin.

Meille asiakaslähtöisyys tarkoittaa asukkaiden ja osakkaiden näkökulmien huomioon ottamista, ja sen vuoksi panostamme hankesuunnitteluvaiheessa viestintään. Kyselyn avulla selvitetään osakkaiden tarpeet ja muodostetaan yhtenäinen käsitys taloyhtiön tarpeista. Tätä tietoa käytetään apuna hankesuunnittelun päätöksenteossa. VahanenPlus-sovellus pitää älypuhelinta käyttävät osakkaat ajan tasalla suunnittelun kulusta. Vahasen Remonttikaveri vastaa osakkaita ja asukkaita askarruttaviin kysymyksiin neljänä päivänä viikossa ja järjestää tarvittaessa vapaamuotoisia keskustelutilaisuuksia kiinteistöllä.

Hankesuunnittelussa haetaan aina taloyhtiön kannalta teknisesti ja taloudellisesti parhaat korjausvaihtoehdot ja arvioidaan niiden kustannukset toteutuneiden hankkeiden perusteella. Putkiremonttibarometrin mukaan 58 prosentissa hankkeista rahoitus haetaankin jo hankesuunnitteluvaiheen jälkeen. Laadukkaasti tuotettu hankesuunnittelu mahdollistaa tämän. Vahanen PROlla hankesuunnitteluun osallistuvat projektipäällikön lisäksi eri alojen asiantuntijat. Tällä varmistetaan riittävä asiantuntemus laajuuden määrittämiseen.

Kun hankesuunnittelun käynnistää ajoissa osana suunnitelmallista korjaamista, taloyhtiö säästää rahaa ja ehtii selvittää muun muassa mahdollisuudet lisärakentamiseen, jolla voidaan ehkä kattaa osa korjauksen kustannuksista.

Tutustu myös muihin blogikirjoituksiimme

Olemme kirjoittaneet myös muita putkiremonttiaiheisia blogitekstejä:

Onko taloyhtiössänne putkiremontti ajankohtainen?

Tutustu RemonttiPlus-putkiremonttiimme. Voit myös ottaa yhteyttä:

Kirsi Kauhanen
Vahanen-yhtiöt | Vahanen PRO Oy
044 778 8674
kirsi.kauhanen@vahanen.com

   

Tilaa Vahasen blogitekstit sähköpostiisi

Välipohjien tyhjentäminen vanhoissa arvotaloissa
Piritta Hannula / 20.08.2019

Välipohjien tyhjentäminen vanhoissa arvotaloissa

Arkkitehdin merkintöjä korjaustyömaalta, osa 1:

Lue lisää
Toimitilamuutoksen ja -laajennuksen onnistunut lopputulos on monen tekijän summa
Milla Mikkonen / 11.06.2019

Toimitilamuutoksen ja -laajennuksen onnistunut lopputulos on monen tekijän summa

Toimitilamuutokset ja -laajennukset voivat olla laajuudeltaan ja sisällöltään hyvin erilaisia. Lähtökohtana toimitilamuutokselle on usein tilojen..

Lue lisää
Kiinteistön uusi elämä harkiten ja hallitusti kehittämällä
Antti Pitkänen / 05.06.2019

Kiinteistön uusi elämä harkiten ja hallitusti kehittämällä

Maailma muuttuu ja sen mukana tapamme käyttää rakennuksia. Kiinteistökanta vanhenee, kaupungit tiivistyvät ja kaupunginosat ja alueet muokkautuvat ja..

Lue lisää
Viisi tärppiä vaativaan korjaushankkeeseen
Marko Latvala / 31.05.2019

Viisi tärppiä vaativaan korjaushankkeeseen

Korjaushankkeessa onnistuminen ei tapahdu sattumalta, eikä varsinkaan vaativassa korjaushankkeessa voi luottaa tuuriin. Alla on viisi tärppiä, joista..

Lue lisää
Tuoteajattelu mullistaa putkiremontin
Katja Soini / 15.04.2019

Tuoteajattelu mullistaa putkiremontin

Putkiremontti koskettaa vuosittain jopa 20 000 suomalaisen arkea. Korjausrakentamisen alalla on jo pitkään tiedetty, että putkiremontit ovat erityistä..

Lue lisää
Purkava uusrakentaminen edellyttää entistä tarkempaa ja selkeämpää suunnittelua
Tuomas Johansson / 21.03.2019

Purkava uusrakentaminen edellyttää entistä tarkempaa ja selkeämpää suunnittelua

Purkavaa lisä- eli uusrakentamista helpottava asunto-osakeyhtiölain muutos astui voimaan 1.3.2019. Yhtiökokous voi nyt tietyin ehdoin päättää..

Lue lisää