Turun Jaanin alueen ryhmäkorjaushankkeessa tapahtunutta (osa 8)


1.2.2022 alkaen Vahanen-yhtiöiden tulevat blogitekstit ja kuulumiset löytyvät AFRYn verkkosivuilta.

Seuraamme blogisarjassa Turun Itäharjulla sijaitsevan Jaanin alueen linjasaneeraushankkeen ja maalämpöurakan etenemistä. RTC Vahanen Turku Oy toimii hankkeen projektinjohtajana, suunnittelijana, valvojana, lämmöntuotantotavan hankesuunnittelijana ja rakennuttajana. Taloyhtiöiden edustajana toimii Realia Isännöinti Oy.

Jaanin alueen ryhmähanke käsittää neljä taloyhtiötä ja huoltoyhtiön, joista kolme taloyhtiötä toteuttaa myös lämmöntuotantotavan muutoksen. Muutoksella yhtiöt luopuvat kaukolämmöstä ja siirtyvät maalämpöön. Kahteen taloyhtiöön asennetaan lisäksi poistoilman lämmöntalteenottojärjestelmä. Lämmöntuotantotavan muutoksella saadaan aikaan huomattavia säästöjä taloyhtiöiden lämmityskustannuksiin, ja samalla saadaan vähennettyä hiilidioksidipäästöjä. Taloyhtiöissä on yhteensä 340 asuntoa, ja hanke on yksi mittavimpia linjasaneeraushankkeita Turussa. Hankkeen yhteenlaskettu kustannusarvio on noin 18,5 miljoonaa euroa.

Linjasaneeraushankkeen pääurakoitsija on Rakennuspalvelu J. Martti & Co Oy, LVI-työt hoitaa TRP Group Oy ja sähköasennukset Sähkötiimi IL Oy. Maalämpöurakan osalta Jäspin lämpöpumppujärjestelmän asentaa Tipitek Oy ja kaivokenttäurakoitsijana toimii Rototec Oy. Kummankin urakan maanrakennustyöt toteuttaa Isoniitun Kone Oy.

Kahdeksannessa blogissa yhteishankkeen sähköurakasta kertoo Sähkötiimi IL Oy:n projektipäällikkö Jouni Saarenpää.

Sähkösaneerauksella turvallisempaa asumista

Olen ollut mukana Jaanin alueen ryhmäkorjaushankkeessa jo tarjouslaskentavaiheesta lähtien, ja näin ollen on mukava olla projektipäällikkönä mukana näkemässä, kuinka laskelmat toteutuvat käytännössä. Sähkötiimi IL Oy:lle Jaanin linjasaneerausurakka on kaikkien aikojen suurin.

Jaanin alueen linjasaneerauksen yhteydessä tehdään ns. osittainen sähkösaneeraus. Järjestelmän uusiminen vähentää paloriskiä, jonka aiheuttavat sähkökomponenttien ja kaapelieristeiden heikentyminen ikääntymisen myötä sekä kertynyt pöly. Lisäksi sähkökeskusten uusimisen myötä asennettavat vikavirtasuojat lisäävät turvallisuutta. Liittymiskaapelit ja runkokaapelointi uusitaan, kuten myös rakennusten pääkeskus, kiinteistökeskukset, mittauskeskukset sekä asuntojen ryhmäkeskukset. Kylpyhuoneiden sähköistys uusitaan kokonaan ja keittiöiden sähköjä osittain. Porrashuoneisiin ja kellaritiloihin asennetaan palovaroitinjärjestelmä ja asuntoihin asuntokohtaiset palovaroittimet. Porrashuoneiden, yleisten tilojen ja piha-alueen valaistusta parannetaan ja valaisimet uusitaan nykyaikaisiksi led-valaisimiksi. Sähkösaneerauksen yhteydessä asuntoihin asennetaan myös uusi antenni- ja yleiskaapelointiverkko.

Moni osakas on päättänyt teettää omalla kustannuksellaan saneerauksen yhteydessä huoneistossaan laajemman remontin, esimerkiksi keittiöremontin.

Projekti on edennyt pääsääntöisesti suunnitelmia noudattaen. Pienet yllätykset luonnollisesti kuuluvat kuvaan. Nyt kun on päästy urakan puoliväliin, sähköurakan osalta varmaankin suurimmat yllätykset on jo nähty ja loppu-urakka sujuu tutuissa uomissa.

Jaanin kohde on kokonaisuudessaan haastavan kokoinen projekti, mutta huolella laadittujen aikataulujen, hyvien tekijöiden ja luotettavien yhteistyökumppaneiden kanssa projekti etenee hienosti. Omat haasteensa projektin etenemiseen on tuonut koronaviruksen aiheuttama tilanne maailmalla. Se on vaikuttanut muun muassa tarvikkeiden toimitusaikoihin.

Jouni Saarenpää

JouniSaarenpaa

Jouni Saarenpää on valmistunut Hyvinkään ammattikoulusta sähköasentajaksi vuonna 1981. Lisäkoulutusta ammatillisen osaamisen, työnjohdon ja myynnin saralta on tullut vuosien varrella erillisillä ammattitutkinnoilla. Sähkötiimi IL Oy:n palvelukseen Jouni siirtyi reilut 10 vuotta sitten. Jouni on ollut saneeraamassa noin 600 asuntoa Turun seudulla kärkimiehen tehtävissä ja viimeisimpänä myös työnjohtajana. Kolme vuotta sitten toimiston puolelle siirtyneen Jounin vastuualueina ovat nykyisin tarjouslaskenta ja projektien vetäminen.

Jouni asuu omakotitalossa Liedon asemanseudulla perheensä kanssa. Vapaa-aika kuluu oman talon kunnossapidon parissa ja viikonloppuisin metsässä tai merellä.

Sähkötiimi IL Oy on vuonna 1992 perustettu sähköasennuksiin, -urakointiin ja -suunnitteluun erikoistunut suomalainen Avainlippu-yritys. S1-luokan sähköurakoitsijana ja STUL-takuulla toimiva Sähkötiimi IL Oy palvelee noin 40 sähköalan ammattilaisen voimin.

Sähkötiimi IL Oy tekee sähkötöitä sekä yksityis- että yritysasiakkaille. Kohteina ovat olleet uudisrakennukset ja saneerauskohteet niin vaativissa huolto- ja korjaustehtävissä kuin myös teollisuudessa. Linjasaneerauksia se on tehnyt 20 vuotta, tähän mennessä noin 9000 asuntoa. Sähkötiimi IL Oy:n osaaminen kattaa erilaiset tietoverkot, antennit ja hälytysjärjestelmät ja se panostaa vahvasti uusiutuvaan energiaan. Sähkötiimi IL Oy toimii aurinkosähkö- ja ilmalämpöpumppujärjestelmien myyjänä ja asennusliikkeenä.

Sähkötiimi IL Oy:n tytäryhtiö Eiskon Sähkö Oy on erikoistunut keskusten suunnitteluun ja valmistukseen. Konsernin yhdistetty liikevaihto on noin 5 milj. euroa.

www.sahkotiimi.com

Blogisarjan aiemmat osat:

Pääset lukemaan aiemmat blogikirjoitukset sekä seuraamaan hankkeen tapahtumia kootusti myös täältä.

   

Tilaa Vahasen blogitekstit sähköpostiisi

Ja PAH! Mitä ne PAHit maassa tekevät?
PAH-tutkimushanke / 27.01.2022

Ja PAH! Mitä ne PAHit maassa tekevät?

Miksi polyaromaattisia hiilivetyjä eli PAH-yhdisteitä on maaperässä ja mitä haittaa niistä on? Tutkitaanko näiden yhdisteiden esiintymistä maaperässä tai..

Lue lisää
Vuosisata ajatonta rakentamisviisautta
Juha Lampi / 27.12.2021

Vuosisata ajatonta rakentamisviisautta

Naulan kantaan -keskustelujaksot ovat olleet minulle kahden viime vuoden aikana rakennetun ympäristön ymmärtämisen ja oivaltamisen korkeakoulua. On ollut..

Lue lisää
Puolet putkiremontin kustannuksista määritetään jo tarveselvitysvaiheessa
Sakari Linnavuori / 10.12.2021

Puolet putkiremontin kustannuksista määritetään jo tarveselvitysvaiheessa

Mistä ja miten putkiremontin hinta muodostuu? Lähdetään liikkeelle siitä, kun taloyhtiö ryhtyy tekemään tarveselvitystä eli kartoittamaan, mitkä kohdat..

Lue lisää
PAH-yhdistepitoiset materiaalit historiallisissa rakenteissa
PAH-tutkimushanke / 21.10.2021

PAH-yhdistepitoiset materiaalit historiallisissa rakenteissa

Vanhemmat perinteiset rakenteet

Perinteiset rakennusmateriaalit ovat olleet pääosin luonnollisia ja hengittäviä materiaaleja. Tutut ja turvalliset..

Lue lisää
Remonttikaveri – olen tukenasi koko korjaushankkeen ajan
Virpi Miettinen / 23.06.2021

Remonttikaveri – olen tukenasi koko korjaushankkeen ajan

Vahasen Remonttikaveri-palvelu on osa taloyhtiöiden korjaushankkeen projektiviestintää. Remonttikaveri on asukkaiden ja osakkaiden oma tukihenkilö..

Lue lisää
Turun Jaanin alueen ryhmäkorjaushankkeessa tapahtunutta (osa 7)
Jere Kotikivi / 29.04.2021

Turun Jaanin alueen ryhmäkorjaushankkeessa tapahtunutta (osa 7)

Seuraamme blogisarjassa Turun Itäharjulla sijaitsevan Jaanin alueen linjasaneeraushankkeen ja maalämpöurakan etenemistä. RTC Vahanen Turku Oy toimii..

Lue lisää